Babka z wiórkami kokosowymi – jedna z najlepszych babek

Składniki:

1,5 szkl. wiórek kokosowych

1,5 szkl. mąki

1,5 szkl. cukru

1 kostka margaryny lub masła

1 kieliszek wódki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

5 jajek

Wykonanie:

Margarynę (masło), cukier i żółtka utrzeć. Białka ubić na sztywno. Do utartej masy dodać najpierw zmieszaną mąkę z wiórkami i z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>