Roladki schabowe według mojego przepisu

Składniki:roladki schabowe

½ kg schabu

1 cebula

15-20 dag kapusty kiszonej

5-6 plastrów sera

2-3 łyżki majonezu

1 ząbek czosnku

Pieprz (może być cytrynowy lub kolorowy)

Sól

 roladki schabowe1

Ilość składników zależna jest od tego ile roladek chcemy przygotować. Z podanych ilości można przygotować 5-6 roladek.

 

Wykonanie:

Schab pokroić tak jak na kotlety, rozbić. Kapustę kiszoną odcisnąć z wody i pokroić. Majonez wymieszać z posiekanym na drobno czosnkiem. Cebulę drobno pokroić.Kotleciki posypać przyprawami i wysmarować majonezem. Na to kłaść kapustę, opruszyć cebulką. Na sam wierzch położyć plaster sera. Zwijać roladki. Kłaść do naczynia żaroodpornego posmarowanego wcześniej masłem lub margaryną. Podczas pieczenia podlewać wodą, aby się nie przypaliło. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godz. – 1 godz. 10 min. (do zrumienienia). Z wody pozostałej od odpiekania można przyrządzić sos. Jak go zrobić znajdziecie na: 
http://przepisybabci.blog.pl/2014/05/13/moj-przepis-na-roladki-z-kurczka/
roladki schabowe2

 

Smacznego !!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>