Buraczki kiełbasą nadziewane

Składniki:

3 duże buraczki

1 mała cebulaburaczki1

20 dag białej kiełbasy (ok. 2 laski)

3 – 4 łyżki ugotowanego ryżu

3 łyżki kwaśnej śmietany 18%

Sól, pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Buraczki umyć, ugotować na pół miękko (ok. 25 – 30 minut). Kiedy przestygną obrać je. Łyżką wyżłobić miąższ, potrzeć na tarce o buraczki2grubych oczkach lub drobno pokroić. Włożyć do misy, dodać ugotowany ryż i białą kiełbasę (wyciągnąć z flaka), cebulę, śmietanę. Wszystko dobrze wymieszać, jeśli potrzeba doprawić solą i pieprzem.

Nadzieniem napełnić buraczki. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu.

Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 30 minut.

Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Smacznego !!!

15 comments on “Buraczki kiełbasą nadziewane
  1. Nie jest tak, że masz nadwagę, bo jesz za dużo! Masz nadwagę, bo jesz za mało!
    To prawda. Jesz za mało podstawowych substancji odżywczych.
    TERAZ I TY MASZ SZANSĘ UZYSKAĆ IDEALNĄ FIGURĘ I CIESZYĆ SIĘ NiĄ TAK DŁUGO JAK ZECHCESZ!
    Zyskasz w ten sposób piękną sylwetkę, doskonałą kondycję, świetne samopoczucie,
    zwiększoną odporność na wiele chorób.Osiągniesz to stosując nasz program dostosowany dla każdego
    (idealnafigura.com/gberes).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>