Roladki z kurczaka po wiejsku

Składniki:

1 filet z piersi kurczakaroladki po wiejsku

Papryka surowa lub w occie

Ogórki w occie lub kiszone

Serek topiony

Musztarda

Sól, pieprz

 Ilość składników zależy od ilości porcji

roladki po wiejsku1Wykonanie:

Ogórki i paprykę pokroić w paski. Filet z piersi kurczaka podzielić na 6 części. Mięso rozbić jak na kotlety. Każdy kawałek posypać solą i pieprzem oraz posmarować musztardą. Na mięso położyć ogórek, paprykę, kawałek serka topionego i formować roladkę. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wcześniej wysmarowanym margaryną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 roladki po wiejsku2stopni około 50-60 minut. W razie potrzeby podlewać wodą, aby mięso nie przypaliło się od spodu. 15-20 minut przed końcem pieczenia Roladki przewrócić na drugą stronę, można też zalać 2 szklankami wody i będziemy mogli zrobić sos. Można zrobić to tak:

1)     Zlać wodę od podlewania mięsa do małego garnka, dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz do smaku. To wszystko zagotować.

2)     Przygotować zaklepkę: (na 2 szklanki sosu) w 1/3 szklanki wody rozbić 2 łyżki mąki z 1 łyżeczką musztardy i zaklepać tym zagotowany sos. Gotować jeszcze ok. 1 minuty. I gotowe :)

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>