Ciasto Filadelfia z mascarpone – pyszne :)

Składniki:filadelfia3

200 gram nutelli

½ paczki sucharów

0,25 litra śmietany kremówki 36%

250 gram serka mascarpone

2 łyżki cukru pudru

75 gram płatków migdałowych

2 garście borówki amerykańskiej

1 opakowanie galaretki jagodowej

 

I warstwa

Suchary zmielić. Nutellę podgrzać, wsypać suchary i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę. Uklepać.

 

II warstwafiladelfia1

Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać cukier puder i wymieszać. Schłodzony serek mascarpone wyłożyć do miski. Dodawać po 2 łyżki ubitej śmietany i mieszać. Masę wyłożyć na zimną I warstwę. Posypać płatkami migdałowymi.

 

III warstwafiladelfia2

Galaretkę rozpuścić w 1 ½ szklanki gotowanej wody. Płatki migdałowe posypać borówką. Na to wyłożyć tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki.

 

 

Forma do ciasta o wymiarach: 23,5 cm X 23,5 cm

 Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>